سامانه یکپارچه تخصیص خودرو (از اردیبهشت تا شهریور 1401)
اجرای پروژه سامانه یکپارچه تخصیص خودرو در اردیبهشت سال 1401 از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هدف شفافسازی در فرآیند تخصیص خودرو به متقاضیان و مصرفکنندگان واقعی، تحت نظارت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به شرکت مگا محول شد.
در نتیجه این پروژه، 6 شرکت بزرگ خودروسازی کشور شامل گروه صنعتی ایرانخودرو، گروه خودروسازی سایپا، شرکت کرمان موتور، شرکت صنایع خودروسازی مدیران، شرکت بهمن موتور و شرکت آرین پارس موتور موظف شدند که کلیه خودروهای تولیدی خود را تنها از طریق این سامانه به متقاضیان عرضه کنند.
شرکت مگا با وجود فرصت اندکی که در اختیار داشت، به پشتوانه تجربه ایرانیکار، برخورداری از زیرساختهای فروش اینترنتی قدرتمند، متخصصان فنی خود، و تلاش مستمر و 24 ساعته منابع انسانی خود، در مدت کمتر از 10 روز موفق به طراحی و اجرای این سامانه شد. سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از روز 25 اردیبهشت 1401 به آدرس اینترنتی sale.iranecar.com در دسترس عموم کاربران قرار گرفت و تنها دو روز بعد، نخستین نوبت فروش را از ساعت 9 صبح روز 27 اردیبهشت آغاز کرد. نخستین نوبت ثبتنام و فروش در این سامانه طی هفت روز برگزار شد و راس ساعت 9 صبح روز 3 خرداد به پایان رسید.
در نخستین دوره ثبتنام متقاضیان، سامانه موفق به ثبت رکوردهای مختلفی شد؛ ثبتنام 4 میلیون و 175 هزار و 352 نفر متقاضی طی یک هفته، و فروش 176 هزار و 911 دستگاه خودرو در این بازه زمانی از جمله رکوردهایی است که سامانه تخصیص یکپارچه خودرو در نخستین نوبت موفق به ثبت آنها شد.
اما رکورد ثبتنام متقاضیان در دوره دوم ثبتنام شکسته شد و 6 میلیون و 57 هزار و 555 نفر متقاضی در بازه زمانی 3 روزه برای 76 هزار و 700 دستگاه عرضهشده در این سامانه ثبتنام کردند. این در حالی است که قرعهکشی دوره دوم سامانه یکپارچه تخصیص نیز توسط شرکت مگا برگزار شد.
در دوره اول برای نخستین بار، فروش 6 شرکت خودروساز بهطور همزمان و روی بستر یک سامانه واحد برگزار شد که البته در دوره دوم تعداد خودروسازان حاضر در این سامانه به 8 شرکت رسید. همین امر موجب مراجعه همزمان تعداد کثیری از متقاضیان ثبتنام خودرو به سامانه بود. اجرای موفقیتآمیز این پروژه، یک بار دیگر قدرت زیرساختهای فروش اینترنتی شرکت مگا و توانایی آن در مقابله با هجوم لحظهای کاربران را اثبات کرد.
گفتنی است که شرکت مگا در فاصله دوره اول و دوم ثبتنام متقاضیان در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، به عنوان مجری این طرح تمامی گواهینامههای امنیتی لازم و اعلامشده از سوی وزارت صمت را دریافت کرد. شرکت مگا با توجه به سابقه بیست ساله در فروش اینترنتی و دریافت گواهینامههای امنیتی برای سایتهای مختلف خود، پیادهسازی الزامات امنیتی اعلامشده از سوی وزارت صمت را بر مبنای استاندارد OWASP آغاز کرد. در همین راستا، تستهای مربوطه و تغییرات لازم زیر نظر یکی از شرکتهای مورد تایید افتا (امنیت فضای تبادل اطلاعات) در سایت ایجاد شده و در نهایت، شرکت موفق به دریافت گواهینامه OWASP از آزمایشگاه شرکت فناوران توسعه امن ناجی شد. علاوه بر این، شرکت بهصورت موازی بحث پیادهسازی استاندارد ISO 15408 را آغاز کرد.
در سومین نوبت عرضه خودرو ، تعدادی از محصولات شرکتهای خودروساز به دلیل عدم استقبال متقاضیان در نوبت اول ودوم، از نظام قرعهکشی خارج گردید. کلیه محصولات شرکتهای "مدیران خودرو"،"کرمان موتور" ، "ایلیا خودرو"، "فردا موتورز " و تعدادی از خودروهای "گروه خودروسازی سایپا" در این زمره قرار گرفتند. در این نوبت، محصولات شرکت "ایرانخودرو"، "گروه خودروسازی سایپا و "آرین پارس موتور" به عموم مردم عرضه شدند. در سومین نوبت عرضه یکپارچه خودرو, مرحله ثبتنام متقاضیان به مدت 3 روز به طول انجامید. ظرف این 3 روز، 6,684,384 نفر از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو, تقاضای خویش را برای شرکت در قرعهکشی خرید خودرو , به ثبت رساندند. در این نوبت، ثبتنام متقاضیان طرح نوسازی خودروهای فرسوده نیز انجام گرفت که طبق آمارهای مندرج در این مستند این طرح با استقبال نسبی مناسبی روبرو شد.