سهامداران

مجموعه سهام­داران، یکی از نقاط قوت مگا به شمار می­ آید. سهام­داران مگا را شرکت­ هایی فعال و در حوزه فناوری اطلاعات تشکیل می­ دهند.

مگا به پشتوانه توان بالای فنی، تکنولوژیکی و مدیریتی سهام­داران خود، امکان حضور موثر و قدرتمند در عرصه­ های مختلف را تجربه نموده است.

در ادامه سهام­داران مگا به صورت اجمالی معرفی شده­ اند:

مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا)

مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) در سال ١٣۶٠، به نام مرکز تحقیقات و خدمات خودکفایی ایران و با هدف کمک به خودکفایی صنایع کشور، ارائه خدمات فنی و مهندسی به‌منظور ارتقاء توان صنعتی، ترویج فناوری ساخت، پخش اطلاعات علمی و فنی و معرفی روش‌های تولید جدید، تأسیس شد و در سال١٣۸٠ با نام مرکز تحقیقات گسترش به کار خود ادامه داد.

این مرکز از زمان تأسیس تاکنون فعالیت‌های متنوع و مؤثری را در زمینه توسعه صنایع کشور انجام داده است. این فعالیت‌ها تا سال ١٣٧۶ بر انجام پروژه‌های مختلف صنعتی، در بخش ماشین‌سازی و تجهیزات اتوماسیون خطوط تولید متمرکز بود اما از آن پس مرکز به سمت توسعه و انتقال فناوری‌های نوین حرکت کرد که از این جمله می‌توان به فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی مواد جدید، انرژی و محیط زیست اشاره کرد.

از ابتدای سال ١٣۸٢ وظیفه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در کشور از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به این مرکز محول شد و از آن پس‌، مرکز تحقیقات گسترش با تغییر نام به مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) کار خود را ادامه داده است.

مگفا یکی از معدود شرکت‌های است که توانسته رتبه یک در زمینه مشاوره و نظارت بر اجرای طرح‌های انفورماتیک و خدمات شبکه‌های اطلاع رسانی و رتبه دو در زمینه تولید و پشتیبانی نرم‌افزارهای سفارش مشتری را از شورای عالی انفورماتیک کشور اخذ کند.

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان مأموریت­های مگفا را در مجموعه زیر بیان کرد:

  • اشاعه کاربرد فناوری اطلاعات در کشور
  • ایفای نقش اثربخش در جهانی نمودن صنعت فاوای ایران
  • توسعه صنعت فاوا از طریق سرمایه‌گذاری مشترک با بخش خصوصی
  • مدیریت طرح‌های تولیدی و خدماتی در زمینه فاوا در داخل و خارج

تولید محصولات و ارائه خدمات با فناوری و دانش پیشرفته در بازار جهانی

موسسه تحقیقات توسعه احسان

موسسه تحقیقات توسعه احسان به عنوان یک نهاد غیر دولتی، هم اکنون بیش از ۱۵ سال است که در راستای اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، تنها از طریق فعالیت در زمینه­های پژوهش، برنامه­ریزی و انتقال و بومی­سازی تکنولوژی­های اطلاعاتی اداره گشته است. در طول این مدت، این موسسه با ایجاد بستری مناسب و با هدف حمایت از محققان و پژوهشگران و متخصصان توسعه کشور و سازماندهی و انسجام فعالیت آنان در قالب موسسات و شرکت‌های مستقل، موفق به انجام بیش از ۲۰۰ پروژه موفق شده است.

این موسسه در طول مدت فعالیت خود توانسته است ضمن انجام پروژه‌های تحقیقاتی و ایجاد تشکل‌های مختلف‌، زمینه مناسب را برای فعالیت‌های گسترده آتی فراهم سازد.

اهم فعالیت­های موسسه تحقیقات احسان به قرار زیر تعیین شده است:

  • حمایت از تشکل­های مطالعاتی و تحقیقاتی در زمینه فناوری اطلاعات
  • طراحی و تولید نرم­افزارهای کاربردی و ارائه راه­حل­های جامع نرم­افزاری و سخت افزاری
  • برندسازی در حوزه فناوری اطلاعات و مطالعات توسعه
  • حمایت مدیریتی و لجستیکی از شرکت­های نوپا و گروه­های کاری
  • واردات برند و تکنولوژی­های برتر در حوزه فناوری اطلاعات
  • مدیریت طرح­های کلان در حوزه فناوری اطلاعات
  • ارائه خدمات مرتبط با اینترنت، اینترانت، شبکه­های کامپیوتری و پایگاه­های وب

تهیه و انتشار کتب و نشریات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نرم­افزارهای اطلاع رسانی چند رسانه­ای

شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه

شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه، یک شرکت تخصصی است که در زمینه‌ فناوری ژئوماتیک و به ویژه ایجاد سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS)  فعالیت می‌کند. این شرکت در ابتدای دهه ۷۰، با اهداف ایجاد یک مجموعه کارآمد تخصصی بخش خصوصی در زمینه مطالعات توسعه و علوم انفورماتیک، از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وقت جدا شد. طی این مدت، (GIS) به عنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت این شرکت مطرح بوده است.

یکی دیگر از زمینه‌های مهم فعالیت شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه، ساماندهی آمار و اطلاعات است. این شرکت توانسته است با نوآوری‌هایی در این زمینه به عنوان یکی از شرکت‌های مطرح در این نوع فعالیت محسوب شود.

پرداختن به تکنولوژی و دانش‌های جدید از استراتژی‌های شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه محسوب می‌شود‌. مبحث ایجاد زیرساخت داده‌های مکانی (SDI) یکی از مباحث جدید در علوم ژئوماتیک می‌باشد که برای اولین بار از سوی این شرکت در ایران مطرح شد و هم اکنون در قالب پروژه‌های مختلف ترویج و توسعه یافته است.

شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه در طرح طبقه‌بندی تفصیلی شرکت‌ها از سوی شورای عالی انفورماتیک کشور در زمره شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزارهای سفارش مشتری و مشاوره در زمینه سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی رده‌بندی شده است.

زمینه‌های فعالیت شرکت انفورماتیک و مطالعات توسعه به طور خلاصه عبارتند از:

  • طراحی و تولید سیستم‌های کاربردی اطلاعات جغرافیایی (GIS Application)
  • مشاوره و نظارت در زمینه طراحی و ایجاد زیرساختارهای داده‌های مکانی (SDI)
  • ارائه خدمات مشاوره‌ای و نظارتی در زمینه طراحی و ایجاد سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی
  • ارائه خدمات مشاوره‌ای و نظارتی در زمینه استفاده از تکنولوژی‌های سنجش از دور و GPS
  • ارائه خدمات آموزشی در زمینه تکنولوژی ژئوماتیک

ساماندهی نظام‌های آماری

آژانس مشاوره سرمایه گذاری آیکا

ایکا فعالیت خویش را از سال ۱۳۸۲، به‌عنوان یکی از واحدهای تخصصی تابعه شرکت مشاورین گسترش الکترونیک ایما (مگا) شروع نمود. در طول این سال‌ها، ایکا با تهیه و تدوین مجموعه وسیعی از برنامه‌های کسب و کار و طرح‌های امکان‌سنجی، نقش مؤثری در راه‌اندازی واحدهای صنعتی مختلف ایفا نمود. برنامه‌ریزی استراتژیک از دیگر شاخه‌های فعالیت ایکا در سال‌های گذشته بوده است که در این زمینه طرح­ های مطرحی در سطح کشور انجام شده است. ایکا بر آن است که در یک افق چند ساله، اقدام به تأسیس یک صندوق سرمایه خطرپذیر نماید و قسمت اعظمی از فعالیت‌ های خویش را بر مدیریت این صندوق معطوف دارد.

خدمات عمده این صندوق به شرح زیر می­ باشد:

  • برنامه‌ریزی استراتژیک
  • ارائه و پرورش ایده‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری (داخلی/خارجی)
  • تهیه طرح‌های مطالعات بازار، بازارسنجی و امکان‌سنجی
  • تهیه برنامه‌های کسب و کار
  • مطالعات عارضه‌یابی در بنگاه‌ها
  • مشاوره و همکاری در زمینه اخذ وام و منابع اعتباری
  • مشارکت‌های مالی و یافتن سرمایه‌گذار داخلی و خارجی
  • مدیریت طرح‌های فاینانس

نظارت وارزیابی بر اجرای طرح­ها و پروژه­ ها

شرکت توسعه صنایع خودرو

این شرکت در گذشته با نام پژوهش‌های صنعتی فراگسترش (سهامی خاص) فعالیت می­نمود که در سال ۱۳۸۲ به نام توسعه صنایع خودرو (AIDCO) تغییر نام داده است. موضوع فعالیت این شرکت در زمینه توسعه صنعت خودرو به ویژه همکاری در پروژه‌های مشترک بین شرکت‌های بزرگ خودروسازی کشور (ایران خودرو و سایپا) می­باشد. بخشی از سهام شرکت به گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا و همچنین بخش دیگری از سهام آن نیز به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تعلق دارد.

از عمده فعالیت‌های انجام شده توسط این شرکت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • همکاری در پروژه پلتفرم مشترک، تاسیس و راه اندازی شرکت رنو پارس با مشارکت رنو فرانسه که ماموریت یافت تا در زمینه تامین قطعات خودروی تندر ۹۰ و همچنین ایجاد ظرفیت‌های تولید داخلی این قطعات، برای شرکت‌های ایران خودرو و سایپا فعالیت نماید.
  • مشارکت در تاسیس و راه اندازی شرکت ونیراتو در کشور ونزوئلا جهت تولید خودرو‌های سمند و سایپا ۱۴۱ در این کشور.

تولید و صادرات داشبورد خودروی پاتریوت به روسیه

تغییر زبان